НОВА СОФИЯ

ФАНДЪКОВА ПРЕДИЗВИКВА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В СТОЛИЦАТА

ФАНДЪКОВА ПРЕДИЗВИКВА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В СТОЛИЦАТА

Колко реална е заплахата квартал Лозенец да се сдобие със скелет на недовършена сграда?

След поредица журналистически разкрития за това, кой стои зад привидния граждански протест в кв. Лозенец срещу изграждането на сграда Златен век, олицетворение на модерните технолигии, качество и дизайн, Йорданка Фандъкова – кмет на град София, реши да стане съучастник, публично заявявайки чрез всички медии, че „няма място в София за подобни сгради“.

А за какви ли тогава има?
Факт е, че сградата отдавна е в строеж и по стечение на обстоятелствата попадна в епицентъра на предизборни политически скандали. И то не заради нещо друго, а заради високото качеството и стандартите, които инвеститора е следвал през последните 25 години при изграждането на всичките си проекти в нашия град. Парадокс е да създаваш архитектура на световно ниво и именно затова да си нежелан, мразен и притискан.
В момента протестиращи от името на софиянци желаят този строеж да бъде спрян, защото по тяхно мнение е незаконен. По всяка вероятност същите тези граждани, ако наистина са от този квартал, ще изживеят живота си, минавайки и взирайки се в една недостроена призрачна развалина, която никой инвеститор няма да пожелае да довърши, превръщайки се в една от многото осеяни из нашия град.
Впрочем те неприкрито се обявиха за нейното събаряне.
Строеж, който както се оказва е с издадени законни документи. А неговото спиране ще означава само едно – сериозен удар по облика на София и квартала, удар по инвеститора, носейки загуби, които не биха могли да бъдат компенсирани с нищо. Не виждаме какъв би бил мотива, кметът на нашата столица да желае да нанесе финансов удар върху един от най-големите инвеститори в града…

Още по темата: 24chasa.bg | 168chasa.bg

Дали си дава сметка г-жа Манолова, че заставайки зад група протестиращи български граждани и тяхната убеденост, че някакъв строеж е незаконен, трябва да се спре и дори разруши, застава срещу други, които очакват своите нови домове, погасяват задължения към банките и са принудени да наблюдават с ужас случващото се пред техния бъдещ дом. Очевидно е, че и ние по никакъв начин не подкрепяме подобни политически фойерверки на гърба на българския бизнес, както предполагаме и много други хора. София трябва да се развива. София се нуждае от ново и съвременно строителство. София се нуждае от строителни компании, които знаят как да строят.