TOP-BG

ПРОТЕСТИТЕ НА КАДИЕВ

Протест в кв. Лозенец – 26.04.2018 г.
Как се организира протест от името на гражданите в тяхна защита от партии, с мисия до следващите избори да генерират недоволство и напрежение дори там, където го няма, без значение дали ще бъдат използвани лъжи, полуистини или дори фантастични предположения. Възможно ли е протестиращите граждани от квартала да са излезли спонтанно, предвождани лично от „другаря“ Георги Кадиев, а сред организаторите да са трима от управителния борд на политическа партия „Нормална държава“?
Нормално или ненормално е участниците в протеста да се познават поименно и да се подреждат в групови снимки пред новостроящата се сграда, за да отчитат поредния граждански протест?

Протест на Кадиев в Лозенец
Протест на Кадиев в Лозенец
  1. Георги Кадиев – председател на партия Нормална държава.
  2. Любомир Дреков – кмет на община Лозенец, поддържа протест в общината си, подкрепяйки всички опорни точки на протестерите на Кадиев.
  3. Мариан Башур – един от организаторите на протеста срещу сграда Златен век на Артекс Инженеринг. Яростен защитник на интересите на собствениците на хотел Маринела, на които новата сграда явно не е по вкуса.
  4. Никола Вапцаров – човекът с мегафона. Бивш заместник кмет на Младост и обвинената в корупция днес г-жа Иванчева. След показният и арест Вапцаров беше един от първите, раздал интервюта колко корумпирана и некомпетентна била тя. Същият е член на управителния борд на партия Нормална държава на Кадиев.
  5. Войслав Тодоров – общински съветник от партия Нормална държава, член на управителния борд на партията.
Войслав Тодоров - общински съветник от партия Нормална Държава
Войслав Тодоров – общински съветник от партия Нормална Държава

 

Опорните точки на Кадиев:

– Строи се незаконен небостъргач в кв. Лозенец.
Факт е, че сградата е в процес на строеж със законни документи и разрешителни. Същата сграда няма да е по-висока от хотел Родина, който никога не е наричан небостъргач.
– Ще се строи небостъргач в центъра на градинката между ул. Златен рог и бул. Джеймс Баучер.
Преди т. нар. Събитие Спаси София удари рамо на Кадиев, като разпространи поредната измислена картинка за застрояването на квартала. Не се посвениха дори да треснат бъдещ небостъргач в близката градинка, на метри от съществуващата църква. Твърдение, повече от невярно, създадено с едничка цел – увличане на граждани на квартала към протест. Защото това попада в Зона ТГО.
ТГО – терени за локални градини и озеленяване. Предназначение – Паркове за ежедневен отдих с площ под 5 ха, задължително публична собственост. Допуска се само застрояване, обслужващо основната паркова функция сгради /църква, кафе, трафопост, тоалетна /. В самостоятелни терени с площ под 1 ха застрояване не се допуска.
– Щяло да се строи кръгово специално заради новите небостъргачи в Лозенец.
Само че, за това кръгово е известно, че ще бъде правено много преди това, а небостъргачи засега там няма, а и едва ли ще има.

За цялата концепция на високата сграда Златен век на Артекс Инженеринг може да прочетете ТУК.

 

 

[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]