TOP-BG

Васил Терзиев отне правото на Иван Матов да възлага строителство

Заместник-кметът на столична община Иван Матов подаде оставка.

Матов обяви, че се оттегля от поста си с ресор „Обществено строителство“.

Иван Матов
„Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си“

Иван-МатовИван Матов беше назначен на поста на 25 януари от квотата на „Да, България“. Той отговаряше за обектите от транспортната инфраструктура, ВиК и високо строителство на общински сгради.
Матов е строителен инженер от Техническия университет в Мюнхен. Магистър по бизнес администрация от INSEAD във Франция и Сингапур.

Иван Матов има опит в създаване на градове и инфраструктурни мегапроекти, проектиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформация на градове в публичния сектор. Работил е за строителния гигант Vinci и консултантската компания „McKinsey & Company”.

В началото на февруари арх. Любо Георгиев също напусна екипа на Васил Терзиев(новият кмет на София), като негов съветник.

Любо ГеоргиевЛюбо Георгиев
„Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София“.

 

ГЕРБ - Здравков ФандъковаСтоличани остават с усещането, че реформистки мислещите постепенно напускат борда на Иван Терзиев новият кмет на София. За сметка на това главният архитект на столична община арх.Здравко Здравков на кмета Фандъкова непоклатимо се вклини с близостта си с Терзиев, като част от негови екип.

източник: sofianci.net