TOP-BG

Зелена въртележка

Протест под надслов: „Ден 6: Да защитим Пирин, да защитим България!“
Протестиращите подозират, че евентуално някой, може би тайно ще позволи Пирин да бъде застроена, съответно – планината трябва да бъде спасявана. Протестиращите, след като обявиха, че правителството е подкупно, продажно и некомпетентно и същото трябва незабавно да освободи един от своите министри, искат да бъдат приемани като непогрешима, висша в своята компетентност инстанция, за да се отмени едно решение на Министерски съвет.
След като известно време беше заглушена невероятната глупост, че някой ще си позволи, има ресурс и желание да застрои 48% от един Национален парк (който е с обща площ 40 332,4 хектара), без да има каквато и да е законова рамка това да се случи, т.нар. зелени протестиращи отново развяха тези твърдения като едва ли целта им е някой да ги чуе в България. По-скоро желанието им е извън страната да се създадат впечатления, че се случва нещо нередно, незаконно и ужасно.
В крайна сметка, каквото и решение за беше взело Правителството, то щеше да попадне под същият арсенал от твърдения, подозрения и абстрактни хипотези, че планината е в опасност. За протестиращите не е важно какво е решението на Министерски съвет, за протестиращите е важно, че въобще е взето някакво решение.
Относно кой е реалният собственик на концесионера Юлен, е достатъчно да се проследи коя българска банка кредитира дружеството. В тази посока могат да се намерят в Интернет десетки публикации и документи, напр. в bivol.bg.
Протестът, под надслов: „Ден 6: Да защитим Пирин, да защитим България!“ ще започне днес от 18:30 часа от площад „Независимост, оттам до Народното събрание и ще приключи на Орлов мост. Организатори: Коалиция „За Да Остане ПРИРОДА в България“.БЪДЕТЕ АКТИВНИ СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ! ГЛАСУВАЙТЕ!

Всеки може да гласува без задължителна регистрация от едно IP не повече от 3 пъти в рамките на 24 дни.
[yop_poll id=“21″]
[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]

[yop_poll id=“17″]